top of page
bad-boys-for-life-review-blogroll-157911

BAD BOYS FOR LIFE

Svaret på spørgsmålet er egentlig simpelt. Ha’ det skide skægt! Hvis der er noget som ’Bad Boys’-franchisen altid har været garant for, så er det nytteløs action blandet med humoristisk buddy-cop humor.

Adil El Arbi & Bilall Fallah / USA / 2020 / Action/Komedie / Spilletid: 124 minutter

I 1995 fik Hollywoods sprængningsekspert numero uno, Michael Bay, ideen til at omskrive en reggae-sang til et filmmanuskript. Nu, 25 år senere, har vi nu fået tre spillefilm og en ubekræftet, fjerde skulle efter sigende være under udarbejdelse.


Duoen Will Smith og Martin Lawrence er tilbage som hhv. Mike Lowry og Marcus Burnett og hvor Will Smith har levet i Hollywoods spotlys siden er det tydeligt at se det manglende lys på Martin Lawrence. Det er ikke meget Lawrence har medvirket i på det helt store plan i de senere år, hvilket blot gør gensynet med ham og Burnett det bedre.


Marcus har besluttet sig for at lægge politiskiltet og de rappe replikker på hylden og i stedet trække sig tilbage og bruge sin tid på sin voksende familie – en beslutning, der ikke just huer Mike. Men da Mikes liv bliver bragt i fare af en mørk fortid træder Marcus ud af morgenkåben – bogstaveligt talt – og gør alt hvad han kan for at hjælpe hans makker.


Hvor ’Bad Boys For Life’ er ren rutine for de to hovedrolleindehavere er det i stedet nyt farvand for de to uprøvede instruktører, Arbi og Fallah. Bedst kendt er de for action-dramet ’Black’ fra 2015 inden de scorede jobbet på denne film og tilmed den kommende fjerde efterfølger til ’Frækkere End Politiet Tillader’. Der er dog ingen kendetegn eller forsøg på at distancere fra de to tidligere film og man sidder derfor tilbage med en følelse af, at det ligeså godt kunne have været Michael Bay, som havde instrueret denne.


Filmen er da også præget af de samme klichefyldte, dumdristige karakterbeslutninger som de to foregående film i franchisen, men fordi Lawrence og Smith er fyldt til randen med karisma, bliver

det muligt at lægge al rationalitet på hylden og blot læne sig tilbage med den største sodavand og popcorn biografen tilbyder.


’Bad Boys For Life’ gør ikke noget nyt for dens franchise og har ikke som sådan noget reelt eksistensgrundlag. Når det så er sagt, er det ganske underholdende at være i selskabet med Mike Lowry og Marcus Burnett nok engang.


”We ride together. We die together. Bad Boys for life!”


✦✦✦✦✧✧


‘Bad Boys For Life’ kan ses i biografen fra d. 16 januar

Bad Boys For Life: Product
bottom of page