top of page
boy-erased.jpg

BOY ERASED

Et cast af nye talentfulde skuespillere og garvede nisser, danner rammen for skuespiller-instruktøren, Joel Edgertons, opfølger til hans roste thriller, ’The Gift’, fra 2015.

Joel Edgerton  /  USA  /  2018  /  Drama  /  Spilletid: 115 min.

’Boy Erased’ centrerer sig om Jared, der vokser op i en velfungerende, religiøs familie i Arkansas, USA. Nicole Kidman spiller den beklemte mor, der ofte står i skyggen af sin mand, præsten Marshall, spillet af Russell Crowe. Jareds liv kører derud af – han leverer de afgørende afleveringer i den vigtigste basketball-kamp, dater en af de flotteste cheerleaders og har fået nøglerne til hans far gamle Cabriolet. Der er dog bare ét problem – Jared er homoseksuel. En udmelding som ikke falder i god jord i den konservative præstefamilie og han bliver derfor meldt ind i et kirkeligt program, der skal forsøge at omvende hans seksualitet.


Selvom Kidman og Crowe har hhv. 2 Oscars og 5 nomineringer bag sig, så er det Lucas Hedges, som bryder frem som den store nye stjerne på Hollywoods himmel. Hedges, der fik sit store gennembrud i Kenneth Lonergans drama ’Manchester by the Sea’, har hurtigt udviklet sig til én af Hollywoods mest interessante skuespillere og har siden medvirket i anmelder- og hædersroste film som ’Lady Bird’ og ’Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’, hvor det er blevet til gode biroller. Det er derfor ganske forløsende, at se Hedges folde sig ud som hovedrolleindehaver og det bliver hurtigt tydeligt, at Hedges er det bedste ved ’Boy Erased’.


For ’Boy Erased’ minder meget om en af årets tidligere film, ’Beautiful Boy’. Begge centrerer sig om unge mænd, der kommer fra velfungerende familier og har et personligt problem, som udfordrer deres forhold til deres familie. Begge er solide, velspillede film, men hvor man savner en mere dybdegående, kontroversiel historie. For ’Boy Erased’ virker bange for at dykke ned i karakterne og deres problemer – både internt i familien, men ligeså eksternt. Jared bliver i store dele af filmen præsenteret som en stille, introvert person, hvor han senere udbryder over mindre ting, som ikke virker overenstemmigt med det portræt vi tidligere blevet introduceret til. Nicole Kidman rider ind som moderen på den hvide hest, som igen føles malplaceret, da vi nærmest intet ved om hende, eller hendes motivationer.

Filmens fokus bliver i stedet lagt på det program Jared indtræder i, hvor man som seer skal føle ondskaben og ubehaget ved læringen og dens metoder. Problemet er dog blot, at Jared er blevet udsat for langt værre ting i hans fortid, men som filmen, desværre, hurtigt vælger at springe forbi. En ærgerlig vinkling, da der var grobund for en oprigtig, forfærdelig historie. Det er tydeligt, at instruktør og forfatter Joel Edgerton, i stedet ønsker at gøre det tydeligt, hvor forfærdelige disse programmer har været – og stadigvæk er den dag i dag.


Skuespilleren Joel Edgerton er tilbage med sin anden film som instruktør og der er bestemt lovende takter for manden. Edgerton har i den grad styr på sit filmsprog og formår at sætte flotte og interessante billeder og gode skuespils-præstationer sammen. Man sidder blot tilbage og håber på, at han næste gang også får historien med. Lucas Hedges er dog godt på vej mod Hollywoods stjerner, hvis ikke han allerede er der.


✦✦✦✧✧✧


’Boy Erased’ kan ses på Amazon Prime nu

Filmen blev anmeldt af Emil d. 31 januar 2019

Boy Erased: Product
bottom of page