captain_marvel.jpg

CAPTAIN MARVEL

En CGI-modificeret Samuel L. Jackson, en forklædt kat og Marvels stærkeste superhelt til dato. 'Captain Marvel' affyrer sidste skud før kanonen går af i 'Avengers: Endgame'.

Anna Boden & Ryan Fleck   /   USA   /   2019   /   Action,Adventure   /   Spilletid: 124 min.

Hvis du har set hele 'Infinity War' vil du kunne huske slutscenen med en sender med et bippende logo. Anyways, det logo har nu resulteret i den 21. film i Marvels Cinematic Univers og vi er tilbage til den klassiske Marvel-skabelon.

Vores heltinde Vers - soldat for Kree - bliver taget til fange af de formskiftende Skrulls og et grundigt indblik i hendes fortid afslører et tidligere liv. Et liv på Jorden - eller C-53 - et sted, hvor mænd konstant har fortalt Vers hvad hun ikke kunne og ikke burde. Ikke køre gokart. Ikke køre så hurtigt på cyklen. Ikke spille baseball. Ikke være pilot. Virker det hele lidt for udtrykt? Nå, men resten af plottet vil jeg undlade at forklare - ikke kun fordi det er ganske omfattende, men også fordi, det ikke er det relevante her.

For filmens højdepunkt er uden tvivl Brie Larson. Hun har tidligere bevist sit værd i mindre film som pædagog i 'Short Term 12' og som Oscar-vinder i 'Room'. Senest har hun - desværre - begået sig mere i blockbuster-film som 'Kong: Skull Island' og nu som superheltinde hos Marvel. Om end hendes seneste udtalelser har fjernet noget af fokuset fra filmen, er det uden tvivl hendes charme og nærver, som hiver os tilbage efter vi bliver slæbt igennem den ene action-sekvens efter den anden.

'Captain Marvel' er ikke noget nyt i Marvel-universet. Om end det er deres første med en kvindelig superhelt i front, er der ikke meget andet at komme efter. 'Black Panther' var en kulturel vanvidsfestival, 'Infinity War' var begyndelsen på enden og 'Thor: Ragnarok' var en gal humoristisk ballade. 'Captain Marvel' er... kedelig? Den klassiske Marvel-skabelon er blevet rullet ud og tilbage står den uden tvivl stærkeste superhelt i hele universet - hvilket blot gør de få nævneværdige kampsekvenser ligegyldige, da der ingen tvivl om udfaldet er.

Den velkendte Marvel-formular med hemmelige baser, rumskibe, hangare og undergrundskomplekser gør blot filmen mere anonym. Det umage par, Brie Larson og Sam Jackson sparker rumvæsen-røv, leverer halvflade jokes, afslører hemmeligheder og konkluderer, at måske ville det være godt for Jorden at have nogle af de dersens superhelte til at passe på os. Den 21. ankomst i universet er desværre, hverken nyskabende eller uafhængig.

Selvom den virker forvirret og ukontrolleret til tider, formår 'Captain Marvel' alligevel at lande sikkert på jorden. Folk vil se den i biografen. Pengene vil rulle ind på Disney-kontoen. Universet vil fortsætte. Man begynder næsten at glæde sig til 'Avengers: Endgame'. Mest fordi det hele snart slutter.

✦✦✦✧✧✧

'Captain Marvel' kan ses i biografer i hele landet fra d. 7 marts

Filmen blev anmeldt af Emil d. 7 marts 2019