top of page
1_vpIEup3paVvLBuSsMbt9kg.jpeg

EXTREMELY WICKED, SHOCKINGLY EVIL AND VILE

Seriemorder-entusiaster og truecrime-fanatikere må være i den syvende himmel i øjeblikket. David Finchers ’Mindhunter’-serie gav et dybdegående indblik i psykologien bag en seriemorder og ’The Ted Bundy Tapes’ gav et dybere indblik i seriemorderen Ted Bundy og hans 30+ drab. Nu kommer spillefilmen så med Zac Efron som den karismatiske massemorder og med den catchy titel ’Extremely Wicked, Schokingly Evil and Vile’.

Joe Berlinger   /   USA   /   2019   /   Biografi   /   Spilletid: 110 min

Ted Bundys drab er blevet veldokumenteret over en årrække – specielt i sidstnævnte dokumentar – og vi ser derfor aldrig drabene blive udført. I stedet har instruktør Joe Berlinger valgt at placere os i Ted Bundys privatliv, nærmere bestemt med kæresten Elizabeth og hendes datter. Filmen udfolder sig over flere år og flere stater, mens Bundy bliver hovedmistænkt i flere mordsager.


Disney-stjernen – og Baywatch-stjernen om man vil - Zac Efron spiller den flotte og karismatiske massemorder og han balancerer flot Bundys drengerøvs charme samtidig med et djævelsk blik i øjenkrogen. Men på trods af Efrons præstation, giver filmen ikke seeren mulighed for at se hele billedet af personen, da de vælger ikke at vise mordene. Berlinger har valgt at skabe et portræt af Bundy på den måde som Liz og resten af verden så ham – måden hvorpå han snød alt og alle. Hvis Berlinger havde valgt at vise mordene, havde det givet endnu en dybde til Efrons præstation og samtidigt gjort filmen mere mindeværdig for dens seere – hvem husker ikke scenen ved søen fra Zodiac?
Men så snart filmen vælger at bevæge sig væk fra Liz’ perspektiv, udvikler filmen sig til en komisk historie omkring hvordan en seriemorder formåede at undgå myndighederne. Et par catchy sange og kedelige montager skyder Bundy – og filmen – ud i en vildrede som den aldrig kommer ud af. Efron er en fornøjelse at se på, men kan kun bære filmen så langt.


Sjældent har en film om en seriemorder forsøgt så hårdt på at få en til at sympatisere med en person, som står bag 30 drab. Collins og Efron er fremragende og filmen prøver desperat at gøre noget nyt med genren, men den forfejlede tone og mangel på fokus er svært at se igennem.  


✦✦✦✧✧✧

Exremely Wicked, Shockingly Evil and Vile: Product
bottom of page