top of page
20190612-081653-6_26mb.jpg

FROZEN II

December måned tegner sig til at blive en historisk måned for ’The House of Mouse’. Med den snarlige ankomst af ’Star Wars: The Rise of Skywalker’, som allerede nu er spået til at slå diverse rekorder, samme med denne uges premierefilm: ’Frost 2’.

Chris Buck & Jennifer Lee / USA / 2019 / Animation / Spilletid: 104 minutter


Det er sjældent at en efterfølger er bedre end dens forgænger, men nu er fortryllelsens brudt. ’Frost 2’ er endnu bedre end dens forgænger, denne gang med fantastisk animation og en mere moden og humørfyldt historie.


I et charmerende flashback ser vi de to prinsesser som mindreårige, der lykkeligt leger med hinanden og bliver lagt i seng af deres elskende forældre. Kongen fortæller dem en godnathistorie fra hans egen opvækst, hvor han besøgte en fortryllet skov med sin far, for at fejre en ny dæmning, der skulle forene de to riger. Men festen blev i stedet til et angreb, kongen blev dræbt og den eneste overlevende var prinsen, der blev reddet af en hemmelig karakter. Siden da har skoven været omringet af en kraftig tåge. Pigerne lærer fra deres mors historie, at vandet i floden har svaret på hvad der egentlig skete den dag.


I nutiden sidder vores heltinde Elsa på tronen, men til trods for den forrige films lykkelige afslutning, er der stadig noget som nager hende. Hun begynder at høre en mysteriøs stemme kalde på hende og hun mener at stemmen kommer fra den skov hendes mor fortalte hende om. Findes svaret på hendes magiske kræfter også her? Så Elsa drager med søsteren Anna, snemanden Olaf, Kristoffer og rensdyret Sven afsted på nye eventyr.


Det vigtigste spørgsmål for alle forældre er: Hvilken sang er jeg nødsaget til at afspille uendeligt i bilen for at gøre børnene glade? Førhen var det ’Lad Det Ske’, men denne gang er det ’Ud i Ukendt Land’, som Elsa udbryder i før hun drager afsted på hendes rejse. Et begejstret nummer, der ganske succesfuldt opsummerer filmens mere modne og voksne mix af mørke og fjollethed. Den har endda en ganske rocket version af ’Panic! At the Disco’.


Da vi træder ind i skoven opstår nogle af de smukkeste landskaber Disney nogensinde har skabt. Her møder prinsesserne nye karakter, synger flere sange, råder bod på nogle misforståelser og forsøger at beskytte hinanden. De konfronterer konsekvenserne af deres families fortid og de tragiske valg, som blev truffet.


Bare rolig, det hele er ikke monstre og dybe betydninger. Musikken er faktisk sjovere denne gang. Olaf synger en fornøjelig sang om at blive voksen, mens han bliver jagtet af skovens uhyrligheder i baggrunden. Selv Kristoffer har en morsom country-ballade, der er en parodi på 80’ernes musikvideoer.


Sangen hedder ’Faret Vild’, men det er langt fra hvad filmen og franchisen er. Det er nemlig i skoven at franchisen virkelig finder sin magi, hvor Elsas kræfter og usikkerhed stadig er i fokus, men hvor at hele karaktergalleriet virkelig får lov til at folde sig ud. Hver lille historie er en fornøjelse at følge og så snart man er færdig hos én karakter, hopper man glad videre til den næste.


‘Frost 2’ er sjov, underholdende, trist, romantisk og fjollet. Dens sange er ikke nær så gode som i den første, men Olafs genfortælling af den første film er hele filmen værd! Plus en ekstra helt til sidst er prikken over i’et på denne efterfølger.


Elsa sang engang: ”Kan aldrig vende hjem. Farvel til det der var.” ’Frost 2’ har taget det fornuftige valg ikke at genskabe dens forgænger, men i stedet starte på ny, frossen historie.


✦✦✦✦✦✧


’Frost 2’ får premiere i hele landet d. 25 december

Frozen II: Product
bottom of page