top of page
got-6.jpg

GAME OF THRONES: THE LAST WATCH

Efter otte sæsoner med krig, drager, iszombier, nøgenhed og tragedier rullede det sidste afsnit af ’Game of Thrones’ over skærmen forrige søndag. Forventningerne var mange og fanteorierne endnu flere, omkring hvad der ville ske i den sidste år sæson af den største TV-serie i mediets historie.

Jeanie Finlay  /  USA  /  2019  /  Dokumentar  /  Spilletid: 115 min

Sæson 8 kunne nærmest ikke andet end at skuffe de mange millioner af fans og flere ”fans” har da også udtrykt sin irritation over det dårlige skriveri, tidsmæssige plothuller og karakterark, der sluttede brat grundet dårlige karaktervalg.


’Game of Thrones – The Last Watch’ giver et indblik i produktionen bag verdens største og dyreste tv-serie, som nogensinde er lavet. Antallet af afsnit var i den sidste sæson blevet forkortet, men til gengæld var budgetterne per episode på størrelse med de største spillefilm. Alt fra instruktører, produktionsassistenter, statister og makeup-artister er alle repræsenteret i denne film og det er ofte ganske interessant at følge med i deres daglige gerninger, samtidig med at man bag begejstringen kan mærke det vemodige ved, at det hele snart er slut. Alle har en rolle at spille, fra syersken af Coster-Waldaus bukser til ”Master of Snow”, hvis arbejde består i at dække settet til med falsk sne – til stor irritation når fotografernes biler pløjer igennem landskabet og ødelægger selvsamme sne.

Det er til tider ganske underholdende at følge med i produktionsholdet bag kameraet, men i sidste ende er det personerne foran kameraet vi er mest knyttet til og derfor bliver det hele desværre lidt… kedeligt?

I 8 sæsoner har vi fulgt skuespillerne bag vores yndlingskarakterer og det er mindst ligeså vemodigt for dem at sige farvel til karaktererne som det er for seerne. Vi får i sekvenser lov at følge Kit Harington og Emilia Clarke, men det bliver desværre hurtigt kørt forbi igen. Vi får lov at se dem optage deres sidste scener, men heller ikke meget mere en det. Flere karakterer bliver ikke fulgt af kameraholdet, hvilket er en skam da der ellers er mange personer og følelser man kan dykke ned i.

Til gengæld fokuserer kameraerne på holdet bag produktionen, hvilket uden tvivl er den vigtigste del af produktionen, men desværre ikke interessant nok til at fylde en to-timers dokumentar ud. ’The Last Watch’ formår dog at fortælle historien om hvor udmattende det i lange perioder har været at optage de største kampscener. 11 ugers intensive natteoptagelser med minimal søvn, har uden tvivl taget hårdt på flere crew-medlemmer, både instruktør såvel som skuespillere og selv kantinedamen.

’The Last Watch’ største styrke er uden tvivl dens persongalleri. I efterspillet af den sidste sæson har mange fans været skuffet over det dalende kvalitetsniveau, men én ting slår filmen fast: at alle mennesker i og omkring serien har arbejdet en vis legemsdel ud af bukserne.

✦✦✦✧✧✧

Game of Thrones: The Last Watch: Product
bottom of page