top of page
Søg
  • Emil Andersen

’Escape Room: No Way Out’ er ikke banebrydende, men ganske underholdende ikke desto mindre

Escape-rooms er i de senere år blevet ekstremt populære hos aspirerende efterforskere i bedste Hercule Poirot-stil, såvel som alle andre, der nyder en god udfordring under pres. Det er derfor ikke nogen overraskelse at filmproducere så en måde at forny Saw-universet hvilket nu resulterer i efterfølgeren til den underholdende franchise ’Escape Room’.Adam Robitel / USA / 2021 / Thriller / Spilletid: 88 minutter


Vores hovedkarakter Zoey og kammeraten Ben var de to overlevende fra sidste spil fra Minos Corporation - døbt efter den græske kong Minos, der ofrede sine børn til sin minotaurus. Det er derfor ikke overraskende at disse spil ikke just minder om de familievenlige escape rooms man finder herhjemme. I jagten på at afsløre morderne bag denne dødelige leg bliver de igen lokket ind i en ny runde escape rooms, denne gang med andre vindere fra andre spil. De er der alle af en grund og kan de mon udnytte dette til at vinde det næste spil? Det er både større og sværere end sidste gang, men hvornår er de egentlige ude af spillet? Og hvem overlever?


Kviksand, syreregn og elektriske togvogne. Det er blot nogle af de ting man kan opleve i denne hæsblæsende efterfølger. Tilføj så et ur, der konstant tæller ned i baggrunden og du har et godstog af suspense, der kun stopper på få stationer undervejs. Men det fungerer! For filmens styrke ligger klart i dens mysterie-løsende scener, hvor vores karakter må samarbejde og bruge deres kompetencer til at slippe ud af endnu et dødeligt spilrum.Når godstoget så endelig bremser for at få nyt vand på kedlerne er det lige før det kører af sporet. For dialogen og karakterne er så flade og dårligt spillede at det nærmest bliver pinligt at se på. Men inden scenerne bliver alt for lange bliver vores karakterer fysik flyttet videre - og gud ske tak og lov for det.


Filmen følger en repetitiv formel, men der en stadig en følelse af en anderledes kreativitet, som oftest mangler i moderne film. Hvert rum er en ny og flot veldesignet verden og har ikke behov for det grumme og mørke Saw-univers, den unægtelig vil blive sammenlignet med.


Som en ren dilemma-fest fungerer filmen grundlæggende ganske godt og det nulstillende ur gør glæden ved overlevelse bevidst kortvarig. Spændingen virker. At se vores karakterer finde ud af tingene bliver aldrig rigtig kedeligt at se på. Det er ikke en fantastisk film, men i modsætning til mange andre ved den i det mindste hvad den er - og vil.


Filmen snubler langsomt hen mod målstregen og forsøger sig med for mange historier, der ønsker at udvide Escape Room-universet til en størrelse, der måske er lige stort nok. Men selv når den prøver for hårdt, gør selve det faktum, at det overhovedet prøver, det svært at ikke at holde af den. Reglerne giver muligvis ingen mening, men du vil have det sjovt at spille med uanset hvad.


Filmen er basalt set 88 minutter med folk, der råber hvad der er lige foran dem. Men det er overraskende underholdende. En absolut ny guilty-pleasure franchise.


✦✦✦✦✧✧


’Escape Room: No Way Out’ kan ses i biografen fra d. 2 september5 visninger0 kommentarer
Indlæg: Blog2_Post
bottom of page