top of page
sonic-1200-1200-675-675-crop-000000.jpg

SONIC THE HEDGEHOG

Sonic the Hedgehog var kontroversiel fra begyndelsen. I april kom den første trailer til den nye storfilm med det velkendte lille blå pindsvin. Der skulle dog ikke gå længe før internettet havde fordømt udseendet på den hurtige videospilskarakter og instruktør Jeff Fowler så derfor ingen anden udvej end at re-animere Sonic. Det forsinkede selvsagt filmen, men nu kan man endelig opleve det blå lyn på det store lærred.

Sonic er nødsaget til at flygte til Jorden, hvor hans største opgave ikke at blive opdaget. Livet som ensomt pindsvin er begyndt at nage Sonic og i frustration udløser han en kortslutning, der mørklægger hele den amerikanske vestkyst. Jim Carreys Dr. Robotnik bliver derfor sat på sagen for at finde kilden til kortslutningen, imens Sonic søger sikkerhed hos byens lokale politimester, Tom Wachowski.


Én ting er sikkert: hovedrolleindehaver James Marsden fortryder ikke sin optræden i ’Hop’!. Marsden er efterhånden ved at gøre karriere i at spille sammen med nuttede plysdyr og det er måske også der, hans stive skuespil falder bedst ud. Jim Carreys vanlige overspil når helt nye højder her og det føles som om hans præstation af Grinchen er tilbage på skærmen - denne gang uden de mange timers make-up. Carrey har til gengæld en af filmens sjoveste scener -  i en ond laboratorie-montage til The Poppy Family-nummeret ’Where Evil Grows’.


Spørgsmålet er, hvor stor et kendskab filmens målgruppe har til Sonic som videospilskarakter, men der er i hvert fald nok sjove scener og humoristisk skuespil fra Jim Carrey til at underholde børnene. Dog er jokene til os voksne, som rent faktisk voksede op med det blå pindsvin, så forudsigelige og svage, at de falder til jorden.


Plothullerne farer rundt i samme hastighed som Sonic selv og selvom det blå pindsvin kan nå at redde de fleste mennesker, før de rammer jorden, når han desværre ikke at redde denne film. Tempoet og underholdningsværdien er som forventet, men alt andet er et stort supersonisk miskmask.


Filmens største ros skal dog lyde til instruktør Fowler og Paramount for rent faktisk at tage fansene seriøst og lytte til dem, hvorefter filmens VFX-hold uden tvivl har arbejdet hårdt for at optimere Sonic-designet.


✦✦✧✧✧✧

Sonic the Hedgehog: Product
bottom of page