top of page
the-hustle-NW_01257_R_rgbW1.jpg

THE HUSTLE

I ryggen af MeToo-bevægelsen var det endelig på tide at kvinder fik deres respektive, originale hovedroller som de var blevet frarøvet igennem årtier. Siden da er vi blevet vidne til et remake af Ghostbusters, Oceans-filmene og en mulig kvindelig James Bond er da også i støbeskeen. Originalitet er blevet til en by i Rusland og ugens premierefilm – ’The Hustle’ er ingen undtagelse.

Chris Addison / USA / 2019 / Komedie / Spilletid: 93 min


Filmen er langt hen ad vejen en genfortælling af komedien ’Dirty Rotten Scoundrels’ fra 1988, med Michael Caine og Steven Martin som det komiske makkerpar. I 2019 er rollerne blevet byttet ud med Anne Hathaway og Rebel Wilson og sidstnævnte har efterhånden overtaget statuseksemplet af alt hvad der er galt med den moderne filmbranche.

Et tilbagevendende problem i kønsdominerede film er idioti og mangel på rationel tankegang. Denne gang er det mændene, som står for skud og der går da heller ikke mere end 20 sekunder før filmens første kropsfikserede machomand er blevet præsenteret og man skal først frem til filmens sidste 20 sekunder før man finder en mand, der faktisk har en rationel tanke.

De 93 minutter imellem de to sekvenser er bestemt heller ikke noget at råbe hurra for. Det er svært at finde mere end 10 sekunders intelligent dialog før at Wilson har fyret en ny flad joke af. Det virker mest af alt som at manuskriptforfatter, Jac Schaeffer, har haft fem ”sjove” scener han ville prøve af, hvorefter resten bliver spredt ud i et manuskript en gymnasieelev kunne have skrevet bedre.

Det har garanteret været hylende morsomt at være tilstede på settet, men man kunne have håbet at instruktørdebutant Chris Addison kunne have overført den energi til skærmen. Der bliver uddelt spydige kommentarer i alle retninger, men de eneste øretøver man reelt ønsker at uddele, er til Anne Hathaways agent, for at have kørt en Oscar-vinders karriere i smadder.

Der er ikke meget at råbe hurra for i ’The Hustle’, men et sjældent lyspunkt tilfalder ingen ringere end Casper Christensen, som spiller den danske rigmand, der nyder at sætte både hus og kone på spil på den franske roulette.

Der bliver snydt til højre og venstre, men de eneste der rent faktisk står i underbukser når filmen er slut, er publikum selv. Gør dig selv tjenesten at tilføje et ’R’ til sidst når du søger efter titlen. Så vil du finde en markant bedre film.

✦✧✧✧✧✧


’The Hustle’ kan ses i biografer landet over fra d. 9 maj

The Hustle: Product
bottom of page