top of page
Løvernes-Konge-2019-remake-04-1400x816.j

THE LION KING

Føl hvordan dit liv bliver fyldt. Med CGI, Beyonce og rigtige løver. For denne film er et tro remake, skabt til Oscars Bedste Visuelle Effekter…

Jon Favreau   /   2019   /   USA   /   Disney   /   Spilletid: 118 min

Disney har gemt sit største remake af dem alle til sidst – ’Løvernes Konge’. Den største – og muligvis bedste – Disney-film er ligesom gadetyven Aladdin, jungledrengen Mowgli og cirkuselefanten Dumbo, blevet kørt igennem Disneys remake-maskine og resultatet står tilbage og blafrer i vinden.

For alle, der er over 10 år og som på et eller andet tidspunkt har ejet en VHS-maskine i slut 90’erne, kommer historien og dens udfald næppe som nogen overraskelse.

Selv originalstemmen bag Mufasa, James Earl Jones, vender tilbage sammen med komponist Hans Zimmer og sangskrivere Elton John og Tim Rice. Flere skuespillere og sangere ligger stemmer til vores elskede dyr, bl.a. Beyonce, Donald Glover, Seth Rogen og John Oliver.

Det var nærmest utænkeligt at castingen af Beyonce ikke ville resultere i et nyt musikalsk indslag – og ganske rigtigt! Den nye sang ’Spirit’ føles ligeså malplaceret som sangerinden selv. Hvad der til gengæld liver historien op er John Olivers stemme bag den kongelige budbringer, Zazu. Castingen af komikeren og nyhedsværten er et mindre genistrøg, der giver filmen et frisk pust sammen med Seth Rogen som Pumba og Billy Eichner som Timon.

Hvad der senere har vist sig at være styrken hos Disneys remakes er evnen til at bygge ovenpå de eksisterende fortællinger vi allerede kender fra de oprindelige tegnefilm. Desværre er ’Løvernes Konge’ blot et shot-for-shot remake af den oprindelige film, hvilket sætter den noget tilbage i hele spørgsmålet om accepten af de nye remakes.

Det eneste der er nyt i dette remake, er de banebrydende visuelle effekter som filmen ruller ud. Instruktør Jon Favreau stod bag remaket af ’Junglebogen’ fra 2016, der ligeledes var et fotorealistisk festfyrværkeri, og det samme er tilfældet her.

Hvert hår i manken bevæger sig i vinden og naturlandskaberne er som at købe et postkort fra din yndlingsferiedestination. Var det ikke for de talende dyr og en manglende stemme fra David Attenborough, er man tilbøjelig til at tro, at det er et nyt afsnit af ’Vores Planet’ der udfolder sig foran en.  

Men er de visuelle effekter nok til at retfærdiggøre et remake?

Næppe.

Men fordi at den originale historie er fremragende – og at denne holder sig på nøjagtig samme linje – resulterer det i, at denne er mindst ligeså nem at holde af og læne sig tilbage i biografsædet til.

Måske fordi den originale ’Løvernes Konge’ velsagtens er den mest vellidte af alle Disney-film, tør denne film ikke bevæge sig ud over den grænse? Et spørgsmål vi nok ikke får svar på lige med det samme…

Man kunne have håbet at Disney og Jon Favreau turde gå en anderledes vej med Simba og Kongeklippen, men resultatet er den samme vellidte historie, tilsat en ordentlig spandfuld – omend imponerende – visuelle effekter.

”Og hvis man nu forelsker sig, er det klart som blæk. De glade dage med originale historier er forbi, og Disneys kvalitet er væk…”

✦✦✦✦✧✧


'Løvernes Konge' kan ses i biografen fra d. 17 juli

The Lion King: Product
bottom of page