top of page

TOP 100

Vores samlede Top 100 sammensat af vores egne individuelle lister

pic_1503058261_18a750b399e51b05f2e467e4c

NR. 100

LOVELESS

Den russiske film 'Loveless' handler om Zhenya og Boris, der står midt i en ond skilsmisse, præget af vrede, frustration og beskyldninger.  Forældrene har fundet en ny partner hver og vil gerne starte forfra med deres nye tilværelser. Samtidig er begge villige til at opgive deres 12-årige søn Alyosha. Da sønnen en dag er vidne til et ubarmhjertigt skænderi, vælger han at stikke af fra elendigheden

msdshin_ec021_h.jpg

NR. 99

THE SHINING

Forfatteren Jack Torrance flytter sammen med sin kone og deres femårige søn Danny ind på det elegante, men isolerede Overlook Hotel i Colorados bjerge. Jack har fået job som vicevært i vintersæsonen, og han håber på at få ro til at skrive, men efter kort tid opdager familien, at hotellet bærer på mange grusomme hemmeligheder. Isolationen begynder langsomt at påvirke alle... ikke mindst Jack, der gradvist bliver mere og mere utilregnelig.

SF-22243_bd-w-superhigh_orig.jpg

NR. 98

MACBETH

Kong Duncans hærfører, Macbeth, er på vej hjem fra et blodigt slag, da han møder tre overnaturlige væsener, der forudser, at han vil blive konge. Macbeth har aldrig drømt om en sådan titel, men da han fortæller sin hustru, Lady Macbeth, om profetien, begynder ægteparret at tørste efter magt. Snart er Macbeth både skyldig i kongemord og Skotlands nye hersker. Men jo mere samvittigheden æder ham op indefra, jo mere vanvittig og tyranisk bliver hans herredømme.

image.jpg

NR. 97

THE GHOST WRITER

En succesfuld britisk forfatter bliver tilbudt at være skyggeskribent på den tidligere britiske premierminister Adam Langs memoirer. Han skal overtage arbejdet fra Langs tidligere politiske assistent, der er omkommet i en ulykke, og tager ud til en lille amerikansk ø, hvor Lang opholder sig. Skyggeskribenten prøver at grave i Langs fortid, men aner snart, at hans forgængers død måske ikke var tilfældig, og at svarene måske kan findes i det ufærdige manuskript.

lotr-the-return-of-the-king.jpg

NR. 96

LORD OF THE RINGS: RETURN OF THE KING

Mordors mørke breder sig sig. Imens afsløres Aragorns skæbne: Han er den arving, der skal redde verden fra den altfortærende ondskab. Aragorn får støtte fra Gandalf, der på mirakuløs vis er tilbage, mere kampberedt end nogensinde. Merry og Pippin får - på hver deres måde - lov at vise sig som ægte helte. Sam er sendt bort af Frodo, der stoler mere på Smeagol, men Sam vender om, kun for at finde sin herre i ubehageligt selskab med kæmpeedderkoppen Shelob.

Harry-Potter-and-the-Prisoner-of-Azkaban

NR. 95

HARRY POTTER AND THE PRISONER OF AZKABAN

Harry, Ron og Hermione vender tilbage til et endnu et magisk år på Hogwarts. Harry står ansigt til ansigt med de mørke krafter, denne gang i form af en løssluppen fange - Sirius Black.

LOTR-Two-Towers-Featured.jpg

NR. 94

LORD OF THE RINGS: THE TWO TOWERS

De vildfarne hobbitter Frodo og Sam opdager, at den mystiske Gollum følger i deres fodspor. Aragorn, Legolas og Gimli ankommer til Rohans rige, hvor den engang så mægtige Kong Théoden er faldet under Sarumans magt gennem den skumle Slangetunges manipulationer. Gandalf den Grå genfødes som Gandalf den Hvide efter sin voldsomme kamp med Balrog og ved hans tilbagekomst, minder han Aragon om hans skæbne; at forene Rohans folk med mennesket fra den sidste bastion mod mørket – Gondor.

the_bourne_identity_-_h_-_2002.jpg

NR. 93

THE BOURNE IDENTITY

En ung mand hjælpes ombord på en italiensk fiskekutter – mere død end levende, med kroppen gennmhullet af kugler. Han har ingen fortid, for han har ingen hukommelse. Der er få spor at gå efter: En mikrofilm er opereret ind under huden ved hoften – og tilsyneladende har hans ansigt tillige gennemgået plastiske operationer. Og når han får sine anfald af delirium, siger han mærkelige ord, som måske er kodede meddelelser. Et nummer på et af mikrofilmens negativer leder ham mod en konto i en svejtsisk bank, på hvilken der står 4 mio. dollars og fra den konto får han sit navn: Jason Bourne.

thelordoftheringsthefellowshipofthering-

NR. 92

LORD OF THE RINGS: THE FELLOWSHIP OF THE RING

Hobbitten Frodo Sækker er en lidt sky, fredselskende lille person, der arver en mystisk guldring af sin ældre onkel, Bilbo. Det viser sig, at ringen besidder magiske evner, og den, der har den i sin besiddelse, kan regere verden. Dét ved den onde troldmand, Saruman, der ikke viger tilbage for nogen eller noget i sin besættelse af at besidde Ringen. En gruppe vise mænd beslutter, at det eneste håb er at destruere ringen, og Frodo og hans lille gruppe venner begiver sig ud på deres farlige færd. Menneskehedens frihed ligger nu i deres små hænder.

Top 100: Nyheder
oHKoKiAoXw4zdOD8j6PyU2lvx7i.jpg

NR. 91

HUNGER

Den nordirske republikaner og IRA-fange Bobby Sands blev forsidestof verden over, da han i 1981 indledte en fatal sultestrejke i sin kamp for at garantere sig selv og sine medindsatte særstatus som politiske fanger.

hunt-for-the-wilderpeople.jpg

NR. 90

HUNT FOR THE WILDERPEOPLE

Den stædige gadedreng, Ricky, bliver sendt ud på landet for at starte på en frisk. Alt starter godt for både ham og den nye plejefamilie, der består af tante Bella og den mere gnavne onkel Hec. Men da en tragisk begivenhed rammer, og truer med at flytte ham til en ny plejefamilie, beslutter han sig for at stikke af sammen med plejeonklen. Det bliver starten på en vanvittig menneskejagt, hvor Hec og Ricky må overkomme deres forskelligheder - eller gå ud med et brag.

image (1).jpg

NR. 89

HARRY POTTER AND THE DEATHLY HALLOWS PART II

Filmen følger op på handlingen fra den første del af afslutningen på Harry Potter-sagaen, og nu står Harry, Ron og Hermione over for deres hidtil største opgave. De skal nemlig tilbage til troldmandsskolen Hogwarts, nu under ledelse af Severus Snape, for at finde og ødelægge Voldemorts sidste horcruxes. Men da Voldemort bliver bekendt med deres mission, starter den største kamp.

141102-saunders-elephant-man-tease_pn4mo

NR. 88

THE ELEPHANT MAN

En kirurg i det victorianske London redder en svært deform mand, der er blevet misbrugt af sin ejer som en cirkusforestilling. Bag den monstrøse facade gemmer der sig en følsom og intelligent person. Baseret på den sande historie om Joseph Merrick i 1800-tallet.

11923344_486413794873348_253496584507436

NR. 87

STAR WARS: EPISODE VII - THE FORCE AWAKENS

30 år, efter opgøret mellem Luke Skywalker, Darth Vader og Kejseren, der opløste Imperiet, lurer en ny ondskab i form af Kylo Ren, der har tilsluttet sig Den Nye Orden, som er opstået af Imperiets aske. For igen at skabe ro i galaksen må både nye og velkendte helte arbejde sammen og stoppe den magtfulde fjende.

beasts-of-the-southern-wild-1200-1200-67

NR. 86

BEASTS OF THE SOUTHERN WILD

Seksårige Hushpuppy lever med sin far i et udstødt, fattigt men sammentømret samfund i Louisianas sumpområde. Hun er klart bevidst om den større sammenhæng i universet, polerne smelter, og urokserne, der huserer i hendes fantasi, vil føre til jordens undergang. Men det er vigtigt for Hushpuppy at holde modet oppe, for en dag vil hendes far ikke længere kunne beskytte hende. Uundgåeligt kommer oversvømmelsen, men fragmenter af det fattige samfund består, og da farens helbred skranter, begiver Hushpuppy sig ud på en søgen efter sin mor.

MV5BOTYyN2RjMzEtYWMzMC00N2FhLTgzOWUtOGFl

NR. 85

FESTEN

Ved Helge Klingenfeldt 60-års fødselsdag afslører hans ældste søn Christian under en tale en grusom familiehemmelighed. Afsløringen dækker over begivenheder, der har haft fatale konsekvenser for flere af familiens børn. Nu er sandhedens time kommet. Mens middagsgæsterne kæmper for at finde en passende mine overværer de samtidig værtsfamiliens sammenbrud.

S70784_landscape_GE-1467787640228.jpg

NR. 84

THE PERKS OF BEING A WALLFLOWER

Pittsburgh, Pennsylvania, 1991. High school freshman Charlie har altid været en flue på væggen, altid set livet passivt fra sidelinjen. Det hele ændrer sig da to studerende, Sam og hendes stepbror Patrick, bliver hans mentorer og hjælper ham med opdage venskab, musik og kærlighed.

Top 100: Nyheder
sunset-boulevard-watching-recommendation

NR. 83

SUNSET BOULEVARD

Stumfilmens store diva, Norma Desmond, bor tilbagetrukket i Beverly Hills. Hun har knapt været uden for en dør, siden talefilmen krævede ‘stemmer’ frem for ‘ansigter’. Hendes fans sender dog stadig breve, og hun planlægger et comeback. Joe Gillis, en arbejdsløs forfatter i pengenød, påtager sig opgaven med at skrive et manuskript, som skal genetablere Normas stjernestatus. Joe flytter ind i hendes pragtvilla, men opdager en verden, hvor alt er bygget op omkring bedrag.

Brody-RomaReview.jpg

NR. 82

ROMA

Mexico anno 1970. Da mændene svigter, kommer både tjenestepigen Cleo og husets frue på hver deres måde til at kæmpe med udsigterne til rollen som enlig mor, mens det tydeliggøres, at forskelle i klasse og etnicitet gør deres fremtidsudsigter vidt forskellige.

whiplash-superJumbo.jpg

NR. 81

WHIPLASH

Andrew vil gøre alt for at komme til tops inden for sin musiske genre, og da han skal undervises af den frygtede og respekterede dirigent, Fletcher, øjner han muligheden for at blive trænet af en ægte maestro. Vejen til succes koster dog i bogstavelig forstand blod, sved og tårer. Fletchers metoder er brutale, kontante og ofte uretfærdige, og snart opstår der et helt særligt forhold mellem det musikalske talent og hans lærermester.

beautiful-mind.jpg

NR. 80

A BEAUTIFUL MIND

Fortæller historien om det matematiske geni John Nash, der tidligt i sin karriere gør en opdagelse, der er så utrolig, at den åbner for international anerkendelse. Men den unge matematiker må på en smertefuld og rystende selvopdagelse med paranoide og desillusionerede episoder, før han efter mange år modtager Nobelprisen.

OK-Jagten.jpeg

NR. 79

JAGTEN

40-årige Lucas omsider ved at få styr på sit liv efter en skilsmisse, der har kostet meget på den personlige front. Hans tætteste venner bor kun et stenkast fra hans hus i den lille provinsby, hvor han har fået arbejde i den lokale børnehave, og der er endda en ny kæreste i sigte. Meget ser derfor endelig ud til at gå Lucas' vej, men så fortælles en løgn om ham i børnehaven. En lille, tilfældig løgn, der løber løbsk, og snart ruller en massiv snebold af hysteri gennem hele lokalsamfundet. Lucas kommer snart til at kæmpe for at bevare sit liv og sin værdighed.

8155093-12mag20050429-144637-6jpg.jpeg

NR. 78

DER UNTERGANG

Tyskland er i opløsning og et nederlag til det tredje rige synes uundgåeligt. Hitler har sammen med sine nærmeste, deriblandt hans elskede Eva Braun og familien Goebbles, forskanset sig i Førerbunkeren i det centrale Berlin, hvor deres skæbne forsegles. De allierede nærmer sig hastigt byen, og Hitlers skiftende sindstilstande tegner et billede af en desillusioneret mand med en ekstrem angst for konspirationer og et intakt og meget voldsomt had mod jøder. Men også en mand der nu og da viser nærmest humane sider.

https___cdn.evbuc.com_images_58992764_64

NR. 77

MOULIN ROUGE!

1800-tallets Paris. I ”syndens hule” i Paris år 1900 forelsker den unge forfatter Christian sig i kurtisanen Satine. I et overvældende visuelt sanseorgie til tonerne af et fantastisk soundtrack, der eklektisk blander gammelt og nyt, får vi den tidløse fortælling om deres umulige kærlighed. En film om sandhed, skønhed og frihed, men mest af alt om kærlighed.

phone-booth-1560867978.jpeg

NR. 76

PHONE BOOTH

Stu Shepard, en usympatisk reklamemand, der lige skulle ringe fra en telefonboks, bliver fanget af en seriemorder, der har ham på kornet og trykker af, hvis Stu lægger på. Da en pludselig og meget voldsom handling i nærheden af telefonboksen trækker politiet til, tror de, Stu er gerningsmanden. Man slår ring om Stu, for at få ham ud af telefonboksen, uvidende om, at skarpskytten har dem alle på kornet.

4fe4dad7-d631-4897-b625-f23e4a1a566a.jpg

NR. 75

DOGTOOTH

En familie bor i et hus, der er omringet af en stor mur. Ingen af familiens tre børn har nogensinde forladt grunden, overbeviste om at de vil dø af luftmangel. Forældrene opdrager, underholder og motionerer dem efter deres egne perverterede regler og afskærmer dem totalt fra omverdenen. I denne familiekennel virker katte dødsensfarlige. fly på himlen forveksles med legetøj, og at promiskuøs er en gulvbelægning. Kun én fremmed har adgang til familien, den sky Christina, der arbejder som sikkerhedsvagt i farens virksomhed, og han arrangerer hendes besøg i huset for at opfylde sønnens seksuelle behov. Christina indleder et yderst specielt venskab med den ældste datter, der nu for første gang nærer et ønske om at forlade hjemmet.

Top 100: Nyheder
802815ae41f410d49567fbe639ca2bb8.jpg

NR. 74

REAR WINDOW

Pressefotografen Jeff er efter en ulykke lænket til en kørestol i sin steghede lejlighed. Af lutter kedsomhed begynder han at udspionere beboerne overfor. Han bliver med tiden overbevist om, at han har overværet et mord, og indrullerer sin skeptiske kæreste Lisa og sin morbide sygeplejerske Stella til at agere detektiver for sig.

rush_3.jpg

NR. 73

RUSH

Østrigske Niki Lauda er metodisk i sin respektfulde tilgang til bilerne og hastigheden, mens hans britiske modstander James Hunt er en karismatisk playboy, der elsker mediernes søgelys lige så meget som udfordringerne på racerbanen. Deres forskelligheder kommer for alvor til udtryk i den legendariske 1976-sæson, hvor begge kørere er villige til at risikere alt for at blive verdensmester i en ofte fatal sportsgren, som ikke efterlader plads til fejl.

fargo.jpeg

NR. 72

FARGO

Bilsælgeren Jerry Lundegaard er kommet i økonomisk uføre på grund af nogle lyssky transaktioner. Han hyrer derfor et par slette fyre til at kidnappe sin kone og kræve $80.000 i løsesum af hendes velstående far. Det fører undervejs til nogle groteske mord, som den evigt grovsultne Mrs. Gunderson med stoisk ro går i gang med at opklare.

76-766797_la-la-land-la-la-land-hd-still

NR. 71

LA LA LAND

Den drømmende jazzpianist Sebastians største ønske er at eje en gammeldags jazzklub, men det er sværere end som så, og den aspirerende skuespillerinde Mia bliver afvist til alle auditions i håbet om at blive en stor stjerne. Deres veje krydses, og den voksende kærlighed, de har til hinanden, udfordres af hver deres mål i livet, og beslutningerne de må tage for at opnå drømmen.

Fishman-Border.jpg

NR. 70

GRÄNS

Dramaet handler om toldvagten Tina, der pga. en kromosomdobling ser ret aparte ud. Tina er dog ufatteligt god til sit job, da hun af uforklarlige årsager har en næse, som kan lugte andre menneskers følelser - og derved også om de har gjort noget forkert. I privaten er hun vanvittigt ensom, men da en meget mystisk mand dukker op i tolden, står hun pludseligt overfor en identisk mage. Snart blomstrer kærligheden mellem de to originaler.

dial-m-for-murder-1200-1200-675-675-crop

NR. 69

DIAL M FOR MURDER

En tidligere professionel tennis-spiller udarbejder et konspiration om at få sin kone myrdet, da han har opdaget hun har en affære. Da tingene ikke går som planlagt improviserer han en ny plan - at få hende tiltalt for mord.

screen-shot-2014-10-13-at-00-42-06.png

NR. 68

LOCKE

Byggeformanden Ivan Locke, sætter sig bag rattet en sen aften og forlader Birmingham i direkte kurs mod London. Det er dagen før hans hidtil største bygningsprojekt, og hans kone og to sønner venter ham hjemme til hygge med fodboldkamp på fladskærmen. Men Ivan har ikke tænkt sig at vende hjem den aften, ej heller at møde ind næste morgen for at se sit projekt. Noget andet kræver hans fulde opmærksomhed, og den ellers hæderlige og jordbundne mand har truffet en brutal beslutning. En beslutning der vil ændre hans liv for altid…

movies-ncrawler-103114-superJumbo.jpg

NR. 67

NIGHTCRAWLER

Lou Bloom, kan på trods af ihærdige forsøg ikke finde et job. Den indadvendte unge mand er ved at blive desperat, da han ved et tilfælde bliver uautoriseret kriminaljournalist og begynder at jage blodige historier. Trafikulykker, voldelige overfald og endda mord bliver hurtigt enspænderens levebrød samt første succesoplevelse i meget lang tid. Men det lyssky job sætter Bloom på en demoraliserende og ikke mindst ulovlig kurs gennem Los Angeles’ natteliv, og snart er journalisten involveret i et makabert mord.

The-Silence-of-the-Lambs-1.jpg

NR. 66

THE SILENCE OF THE LAMBS

FBI-aspiranten, Clarice Starling, jagter seriemorderen”Buffalo Bill”, der myrder unge kvinder, og flår huden af dem. Ingen forstår ”Buffalo Bill” bedre end Hannibal Lecter, en fremragende psykiater, men også bestialsk psykopat, der sidder bag tremmer med en livstidsdom for mord og kannibalisme. Clarice får til opgave at interviewe Lecter, der har en uhyggelig evne til at trænge ind i sindet på enhver, han kommer i kontakt med. Men hans pris for at bidrage med oplysninger om ”Buffalo Bill” er ikke gratis.

Top 100: Nyheder
zodiac_1.0.jpg

NR. 65

ZODIAC

En thriller baseret på Robert Graysmits bøger om den notoriske seriemorder Zodiac, der terroriserede San Francisco i 60'erne og 70'erne. Zodiac var USA's egen Jack The Ripper. Han tog offentlig ære for 13 mord, og så lige to dusin mere. Jagten på Zodiac-morderen fik efterforskere i fire retskredse til at forsøge at finde ham. Sagen blev en besættelse for fire mænd hvis liv og karriere kørte op og ned, efterhånden som de undersøgte de uendeligt mange spor.

backtothefutureii1.png

NR. 64

BACK TO THE FUTURE PART II

Doc Brown kommer tilbage til 1985 efter en rejse ind i fremtiden. Marty og hans kæreste Jennifers børn er i fare. Straks rejser de tilbage til fremtiden, hvor de møder deres nu voksne børn, men den onde Biff har skumle planer om at ændre tidens forløb til sin egen fordel.

TheMachinist_8926700-34414-0000-0001-5FF

NR. 63

THE MACHINIST

Trevor Reznik lider af et alvorligt tilfælde af søvnløshed, der langsomt slår ham ihjel. I en maskine shop er diverse arbejdsskader slemme nok under normale omstændigheder, men for Trevor er risikoerne tæt forbundet med træthed. Dette er ikke almindelig søvnløshed..

back_to_future_1985_8_copy.jpg

NR. 62

BACK TO THE FUTURE

Teenageren Marty McFly bliver i fuld fart ført tilbage til året 1955 ved hjælp af en tidsmaskine bygget af det excentriske geni Doc Emmett Brown. Marty kommer uforsvarligt til at sætte en rystende kædereaktion i gang, der truer hele hans families eksistens.

Edward-Scissorhands-1108x0-c-default.jpg

NR. 61

EDWARD SCISSORHANDS

Edward bliver fundet på et mystisk gammelt slot, og taget med ud blandt mennesker, hvor han prøver at fungere normalt. Men hans saksehænder kan ødelægge såvel som skabe, og hvordan kan man holde om en mand, der skærer alt, hvad han rører ved?

four_lions_movie_image_02.jpg

NR. 60

FOUR LIONS

En satirisk historie om fire britiske, muslimske mænd, der beslutter sig for at starte deres egen hellige krig. Omar er desillusioneret over behandlingen af muslimer og derfor fast besluttet på at blive soldat. Waj hopper med på planen. Barry er konverteret til islam og har slet ikke begreb om, hvad det er, han har indladt sig på. Faisal bygger bomber og træner krager til at flyve med dem. Har dette umage firkløver mon en chance?

5c11046aa9054804ed7ff4c3.jpeg

NR. 59

101 DALMATIANS

Den skurkagtige Cruella de Vil er besat af pelse, specialt fra dalmatinerhvalpe. Da Pongo og Perle får et vidunderligt kuld hvalpe, beslutter Cruella sig for at stjæle dem. Det er begyndelsen på hundehistoriens største redningsaktion.

MV5BMjA2ODEyNDk4NV5BMl5BanBnXkFtZTcwNjEy

NR. 58

JAWS

En ung kvinde forsvinder på en natlig svømmetur. Myndighederne forsøger at bortforklare ulykken af politiske grunde, men hajen kan ikke fejes ind under det bureaukratiske gulvtæppe. Og så starter terroren.

TAOK_Makeup.jpg

NR. 57

THE ACT OF KILLING

Dokumentarfilmen er fortællingen om en flok dødspatruljeledere. Tilsyneladende uden anger og med stor stolthed filmer en dødspatrulje en række folkedrab, som de selv har været årsag til. Rollerne som bøddel og offer spilles ligeledes af dem selv, ligesom de også står bag manuskriptet baseret på deres egne gerninger. Det hele foregår i byen Medan på øen Sumatra, hvor militæret i 1965 væltede den indonesiske regering, og over en million mennesker, deriblandt kommunister og intellektuelle, blev udryddet. Processen, hvor dødspatruljen fremstiller sig selv i sit eget lys, afslører, hvad der sker på et samfundsmæssigt og personligt plan, når massemordere vinder og opfattes som helte af deres samtid.

Top 100: Nyheder
91frmvgwe0l._sl1500_.jpg

NR. 56

THE DEER HUNTER

En gruppe af venner fra den amerikanske arbejderklasse vælger at melde sig til hæren under Vietnamkrigen og indser hurtigt kaoset - ikke det ædle eventyr de havde forestillet sig. Før de tog afsted giftede Steven sig med sin gravide kæreste og Michael og Nick var forelsket i den samme kvinde. Men alle tre mænd er anderledes når de vender hjem.

Valkyrie_V-196-R_16828C.jpg

NR. 55

VALKYRIE

Oberst Claus von Stauffenberg vender hjem efter at være blevet hårdt såret i kamp hjem fra Afrika, og slutter sig til den tyske modstandsbevælgelse, hvor han hjælper med at udtænke Operation Valkyrie - en kompleks plan, der skal give en skyggeregering mulighed for at overtage efter Hitlers død. Men skæbne og omstændigheder går at Stauffenberg, fra at være en blandt mange, nu må tage en central dobbeltrolle i selve kuppet. Ikke alene skal han lede kuppet og sikre kontrol over landets regering. Han skal også dræbe Hitler.

The-Lighthouse.jpg

NR. 54

THE LIGHTHOUSE

1890erne på en ø uden for New England. Thomas styrer fyrtårnet med hård hånd, og selvom Ephriam er hårdtarbejdende, holder han sin yngre kollega fra at nærme sig selve fyret. Den stigende interesse for, hvad Thomas holder hemmeligt for ham, bliver en besættelse for Ephriam, og snart begynder der at ske mystiske ting omkring ham.

MV5BNjMwZjkxZjMtNTMxYy00ZTUzLWI1MzMtNmZj

NR. 53

VINTERBRØDRE

En kold vinter på et øde kalkværk et sted i Danmark. Omgivet af sneklædt natur følger man arbejdernes hårde arbejde, rutiner og liv på værket og i minerne. Fortællingen fokuserer på den yngste af to brødre, der gør hvad han kan for at blive holdt af. Han tjener lidt ekstra ved at sælge hjemmebrændt, og da han forelsker sig i en pige på værket afføder det kun yderlige problemer.

TGBH1.JPG

NR. 52

THE GRAND BUDAPEST HOTEL

Den legendariske concierge Monsieur Gustave styrer sit personale med hård hånd og er ombejlet af klientellet, primært ældre kvinder med pengepungen i orden. Gustave bliver mentor for den unge piccolo, Zero Moustafa, og snart bliver de to fortrolige venner. Da en ældre hotelgæst bliver fundet død, og det viser sig, at hun har efterladt Gustave et meget værdifuldt maleri, kommer den ellers så vellidte concierge i problemer. Zero må derfor træde i karakter som Gustaves protegé og redde ham ud af suppedasen.

shame-movie-image-michael-fassbender-car

NR. 51

SHAME

Brandon Sullivan, en newyorker i 30'erne, som kæmper med sex-afhængighed. Hans søster Sissy ønsker at hjælpe ham med problemet og flytter derfor ind på ubestemt tid, men på trods af hendes gode intentioner fortsætter Brandons problem med at vokse i galoperende fart.

1538135469-ed269ae51bec5eea90ab177c2f09e

NR. 50

SHUTTER ISLAND

Teddy Daniels, den ene af to U.S. Marshals, bliver tilkaldt til en isoleret og trøstesløs ø. Øen huser et nærmest fæstningsagtigt hospital for sindssyge forbrydere, og da en morderske forsvinder fra den lukkede institution på mystisk vis må Teddy undersøge de nærmere omstændigheder. Sporene bliver kun mere forvirrende, som dagene går, og Teddy får stadig sværere ved at skelne sandhed fra løgne blandt indsatte og læger, der ikke altid har samme syn på virkeligheden.

merlin_135409254_372f0f13-29f2-4aef-bbb6

NR. 49

CHILDREN OF MEN

Året er 2027. Jordens befolkning er ikke længere i stand til at formere sig, og anarkien råder. Verdens yngste borger, Baby Diego, er lige død i en alder af 18 år og menneskeheden må se i øjnene at den er ved at uddø. England holder som det sidste land i verden stand mod det totale anarki, og her finder vi den desillusionerede bureaukrat Theo. Hans liv finder dog pludselig mening, da han bliver involveret i en aktivistgruppe ledet af hans ekskone Julian (Julianne Moore), der beskytter verdens største hemmelighed: Den gravide pige Kee.

revisiting-heat-5.jpg

NR. 48

HEAT

Den obsessive mestertyv, Neil McCauley leder en dygtig gruppe på forskellige dristige heists i hele Los Angeles, mens den beslutsomme betjent, Vincent Hanna forfølger ham uden hvile. Hver mand genkender og respekterer den andens evne og dedikation, selvom de er opmærksomme på, at deres kat-og-mus-spil kan ende ganske voldeligt.

Top 100: Nyheder
man-bites-dog-1992-featured.jpg

NR. 47

MAN BITES DOG

Et filmhold følger en seriemorder og dokumenterer hans horrible forbrydelser til en dokumentarfilm, de er ved at producere. Selv om de fra starten blot er uengagerede observatører, bliver de efterhånden fanget af den tiltagende kaotiske og nihilistiske vold.

39295_landscapeXL.jpg

NR. 46

BLINKENDE LYGTER

Thorkild har sammen med sine venner, den coke-fikserede Peter, den skydeglade Arne og den evigt spisende Stefan, i årevis smuglet, stjålet og hælet sig gennem livet, men han er kommet ud i alvorlige problemer på grund af en stor gæld og er ved at være træt af denne livsstil. Sammen med vennerne sætter han sig for at lave et allersidste kup - men det går ikke helt som ønsket og snart er han og vennerne på en hæsblæsende flugt mod Spanien med fire millioner kroner i bagagerummet.

The-Square.jpg

NR. 45

THE SQUARE

Christian er kunstnerisk leder af et museum i Stockholm. Mens han gør klar til åbningen af museets næste installationsprojekt, The Square, udsættes den succesfulde kurator for tricktyveri på åben gade. Hændelsen får ham til at tage sagen i egen hånd, og sammen med sin assistent opsporer han gerningsmandens lejlighedskompleks. Hvad der herefter følger er en serie af mindre heldige beslutninger, mødet med en aparte journalist og lanceringen af en PR-kampagne, der får lige rigeligt med opmærksomhed.

MV5BMTg4NTE0NjEwMF5BMl5BanBnXkFtZTcwNTM0

NR. 44

VALHALLA RISING

Vikingen One Eye, er i årevis blevet holdt fanget af en høvding og hans klan. One Eyes uovervindelige evner i dødelige gladiatorkampe har holdt ham i live gennem lang tid, og rygtet om den mutte morder har spredt sig i den barske vildmark. Det lykkes One Eye at slå sin fangevogter ihjel, og sammen med en slavedreng begiver han sig ud på en ordløs rejse ind mørkets hjerte.

greenzone1.jpg

NR. 43

GREEN ZONE

Roy Miller er chefsergent under den amerikansk okkupation af Bagdad i 2003. Roys soldater må kæmpe sig gennem trafikpropper, vikle sig ud af køer af civile i ophidset kamp om vand og brændsel og dukke sig for snigskytter, der endnu ikke har opgivet kampen. De kommer på sporet af en højtstående irakisk general, der havde ansvaret for Saddam Husseins våbenprogram, men konkurrerende efterretningstjenester er også ude efter generalen. I små teams søger de efter Husseins masseødelæggelsesvåben. Lureminer, overalt hvor de bevæger sig, gør deres jagt på dødbringende kemikalier til et livsfarligt arbejde, og frustrationen stiger som dagene går.

the-revenant-vfx-bear-1296x729.jpg

NR. 42

THE REVENANT

Hugh Glass, drager i 1820erne ud på en ekspedition for at guide en gruppe pelsjægere igennem det barske landskab. Med sig har han sin søn, Hawk, der er halvt indfødt.  Undervejs bliver Glass angrebet af en bjørn og voldsomt såret. Mændene går efter hjælp og efterlader den sårede mand med sin søn og pelsjægeren Fitzgerald. Det ender katastrofalt, da Fitzgerald dræber Hawk og begraver den døende Glass levende. Da Glass vågner, er der 300 km mellem ham og hævnen.

QlTdnUiO3hlx.jpg

NR. 41

STAR WARS: EPISODE V - THE EMPIRE STRIKES BACK

Den episke saga fortsætter, mens Luke Skywalker, i håb om at besejre det onde galaktiske imperium, oplæres som Jedi fra den aldrende mester Yoda. Men Darth Vader er mere end fast besluttet på at fange Luke. I mellemtiden kastes oprørslederen prinsesse Leia, smarte Han Solo, Chewbacca og droiderne C-3PO og R2-D2 i forskellige faser af tilfangetagelse, forræderi og fortvivlelse.

Original-Star-Wars-Movie-Still-Has-Fox-F

NR. 40

STAR WARS

Det galaktiske Imperium med Darth Vader i spidsen har bygget en rumstation kaldet Dødsstjernen, der har et kraftigt nok våben til at ødelægge hele planeter. Men en gruppe rebeller kæmper imod overmagten. En af disse er Luke Skywalker, en bondedreng der netop har lært, at han besidder Kraften og måske er nøglen til at besejre det onde Imperium.

Nicolas+Winding+Refn+Ryan+Gosling+drive+

NR. 39

DRIVE

'Driver' er en Hollywood-stuntmand, der også arbejder ulovligt som flugt-chauffør for den kriminelle underverden. Da han indvilliger i at hjælpe sin smukke nabo Irenes mand, får han imidlertid nogle af Los Angeles' farligste mænd på nakken. Han får derfor brug for sit talent for at holde Irene og hendes søn i live.

Top 100: Nyheder
MV5BMjA0NDYxMDM2MF5BMl5BanBnXkFtZTcwNDA0

NR. 38

THE PRESTIGE

De to tryllekunstnere, Robert Angier og Alfred Borden, har konkurreret om, hvem der er den bedste, siden de mødtes første gang. Men det udvikler sig hurtigt til en intens rivalisering, hvor jagten på suverænitet bliver en besættelse, der har farlige og dødelige konsekvenser.

1_bsJSFsA_NwSR2vI_nvQwIA.jpeg

NR. 37

SPIRITED AWAY

Chihiro og hendes forældre, der er på vej til deres nye hjem. Men da hendes far forsøger med en genvej havner familien på en øde, mudret landevej. Som i et drømmesyn når de frem til en forladt forlystelsespark og en restaurant fyldt med mad, men uden gæster og personale. Mens forældrene kaster sig over maden, fornemmer Chihiro en fare, og som mørket falder på oplever hun til sin skræk, at området er fyldt med ånder, og at hendes forældre forheksede. Snart får hun hjælp af den mystiske dreng Haku i et overdådigt eventyr fyldt med spænding, sjov og uhygge.

A_Few_Good_Men-487451063-large.jpg

NR. 36

A FEW GOOD MEN

To marineinfanterister står anklaget for at have dræbt en fra deres egen deling under en ulovlig disciplinær manøvre. En ung advokat skal forsvare dem, og det ligger i luften, at han skal få et forlig i stand, så en skandale kan undgås. Det viser sig dog, at sagen ikke kun drejer sig om drab. Det bliver et spørgsmål om moral, både for militæret og for advokaten.

blackhawkdownedhelo1500.jpg

NR. 35

BLACK HAWK DOWN

3. oktober 1993. Det amerikanske militær indsætter et hold elitesoldater i Somalias hovedstad, Mogadishu. En operation, der skulle have varet en time, tog i stedet 15 af slagsen, og de amerikanske soldater bliver omringet af fjendtlig militia, mens deres Black Hawk-helikoptere bliver skudt ned.

cmbyn-1.jpg

NR. 34

CALL ME BY YOUR NAME

Det romantiske drama følger den 17-årige Elio i 1983, og henover sommerferien skal farens praktikant, Oliver, bo hos familien i Norditalien. Elio og Oliver udvikler et forhold til hinanden, og det bliver ikke kun en uforglemmelig tid, men en sommer i det smukke italienske landskab, der vil ændre deres liv for altid.

1_EtD7HvaS6wpZH07Zl37duQ.jpeg

NR. 33

A CLOCKWORK ORANGE

Den unge Alex får sit kick fra porno og Beethoven og af at lede en bande ’drooger’, der iført bowlerhatte og hvide overalls drager ud på hektiske togter. Undervejs optræder de med brutal vold, ikke mindst over for et ægtepar i et futuristisk luksushjem. Alex bliver pågrebet og den hensynsløshed, der ledsager hans straf, skildres mindst lige så skræmmende som bandens forbrydelser.

prisoners1.jpg

NR. 32

PRISONERS

Det er Thanksgiving, og familierne Dover og Birch mødes for at fejre den traditionsrige begivenhed sammen. Stemningen er rolig og afslappet, og børnene leger bekymringsløst uden for i sneen. Efterhånden går det op for forældrene, at de to yngste piger fra hver familie er forsvundet. Det eneste spor er en nedslidt autocamper, der nogle timer tidligere stod parkeret på deres vej. Det lykkes lederen af politiets intense efterforskning, kriminalassistent Loki, at finde og arrestere autocamperens ejer, den mindre begavede Alex Jones, men grundet mangel på beviser er de tvunget til at løslade ham igen. Faren til det ene barn, Keller Dover, er dog fast besluttet på, at Alex er kidnapperen, så politiets beslutning falder bestemt ikke i hans smag, og Keller tager sagen i egen hånd.

1__TVIlCVrS2Gj6qgTStbzYQ.jpeg

NR. 31

HARRY POTTER AND THE DEATHLY HALLOWS PART I

Voldemort har overtaget Ministeriet for Magi og troldmandsskolen Hogwarts. Harry Potter, Hermione Granger og Ron Weasley har besluttet at fortsætte Dumbledores arbejde og finde resten af Horcruxerne, så de kan besejre Voldemort. Men kampen bliver svær, for Harry, Ron og Hermione har fået en dusør på deres hoveder, og de må leve i skjul, mens de forsøger at fuldføre deres mission.

batmanbegins-batman-stairs-glide.jpg

NR. 30

BATMAN BEGINS

Den desillusionerede industri-arving Bruce Wayne rejser rundt i verden for at lære at forstå, hvordan den kriminelle hjerne fungerer. Wayne begynder snart at bekæmpe uretfærdighed og skabe frygt blandt dem, der udnytter de svage – samtidig med at han kæmper mod sine egne dæmoner. Da han vender tilbage til Gotham City, opdager han, at byen flyder med organiseret kriminalitet, småforbrydere og moralsk forrådnelse. Bruce slår sig sammen med politibetjenten Jim Gordon og den offentlige anklager Rachel Dawes. Med deres hjælp og en masse støtte fra sin altid trofaste butler Alfred, samt Lucius Fox fra Wayne Enterprises, skaber Bruce sit alter-ego: Batman, en kappeklædt hævner, der bruger sin styrke, sit intellekt og en imponerende række avancerede high-tech gadgets våben i kampen mod det onde.

Top 100: Nyheder
The-Pianist-highonfilms.jpg

NR. 29 

THE PIANIST

Wladyslaw Szpilman er en høj, smuk mand, der er beundret for sit smukke klaverspil. Han bor med sin familie, der er en samling intellektuelle og kærlige mennesker, i det centrale Warzawa, da det nazistiske helvede bryder løs. Hitlers holocaust er igang og 360.000 jøder stuves sammen i en lille del af byen. I den kommende tid enten sulter eller slider de sig ihjel, hvis ikke de skydes ned eller sendes til en af nazisternes mange udryddelseslejre.

21HOLDEN1-superJumbo.jpg

NR. 28

FORCE MAJEURE

De franske alper et perfekt sted for en skandinav at holde ferie. Det ved svenske Ebba og Tomas, der er taget af sted med deres børn for at tilbringe kvalitetstid sammen og selvfølgelig stå på ski. Men under en fredelig frokost udløses en lavine, som får gæsterne på bjergrestauranten til at gå i panik. Ebba har travlt med at beskytte børnene, mens Tomas er stukket af for at redde sig selv. Selvom ingen kommer til skade, sætter begivenheden dybe spor i familien. Ebba har svært ved at abstrahere fra sin mands kujonagtige selviskhed, og samtidig forsøger han at bagatellisere episoden samt genvinde sin plads som familiens overhoved. I et forsøg på at få sat ord på situationen inddrages et hold venner, og resultatet er ændrede kønsroller og eskalerende frustrationer.

inglourious_basterds01.jpg

NR. 27

INGLORIOUS BASTERDS

Bag fjendens linjer opererer en amerikansk ledet gruppe, og med deres nedslagtninger - samt ikke mindst deres brutale skalperinger - sætter de en skræk i livet på de tyske soldater. Samtidig har den berygtede "jøde-jæger" Hans Landa ansvaret for den skærpede sikkerhed til en nylig filmpremiere, som tiltrækker alle Det Tredje Riges spidser – selv Hitler.

555c8a116bb3f7c50d798015.jpeg

NR. 26

ZERO DARK THIRTY

Et amerikansk specialteam arbejder intenst i et helt årti på en specifik mission: at hævne terrorangrebet den 11. september 2001 ved at finde og udrydde Al Qaeda-lederen Osama bin Laden. CIA-agenten Maya slutter sig til enheden, fordi hun mener at have ledetrådene, der kan føre dem til fjendens skjulested. Jagten udmunder i den tophemmelige mission, hvor en flok NAVY S.E.A.L.-soldater stormer bin Ladens skjulested en forårsnat i ørkenen for at eliminere USA's fjende nummer et og afslutte verdens største menneskejagt.

fight-club.jpeg

NR. 25

FIGHT CLUB

Verden er blevet er blevet et sted hvor al menneskelighed er druknet i kolde beregninger og falske følelser. En forsigtig bilforhandler med søvn problemer der tilfældigvis støder ind i sin dimentrale modsætning i skikkelse af sæbesælgeren Tyler Durden. Sammen kaster de to sig ud i diverse slåskampe, som en form for terapi og en måde at klare dagligdagens problemer. Et koncept der spreder sig og de starter en hel gruppe af Fight Clubs.

Holiday-Movie-NYC-Eyes-Wide-Shut-6.jpg

NR. 24

EYES WIDE SHUT

Dr. Bill Hartford lever det perfekte overklasseliv med sin smukke kone Alice. Alligevel er der noget, der skurrer. Efter en fest hos en stenrig bekendt begynder seksuelle fantasier at dukke op til overfladen hos dem begge.

18SICARIO-superJumbo.jpg

NR. 23

SICARIO

FBI-agenten Kate Macer kommer på sporet af en magtfuld narkobaron, som har sine forretninger omkring den mexicanske grænse. Idet sagen er for følsom til at være en almindelig FBI-mission, bliver hun overflyttet til en særlig enhed, der ikke skyr nogen midler i kampen for at finde frem til den lyssky bagmand. Matt Graver, der står i spidsen for operationen, hemmeligholder stort set alle detaljer for den robuste, men forholdsvis uprøvede FBI-agent, og samtidig skal hun arbejde sammen med den mystiske indsatsleder Alejandro, der kender banderne lidt for godt. Jo dybere Kate graver i sagen, desto mere kommer hun i tvivl om, hvem der er de gode, og hvem der er fjenden.

stone1.0.jpg

NR. 22

JFK

Den 22. november 1963 var en skæbnesvanger dato i USA's historie. Det var denne dag, at den amerikanske præsident John F. Kennedy blev myrdet i Dallas. Lige fra begyndelsen var der megen mystik og tavshed omkring mordet. Lee Harvey Oswald blev anklaget for mordet. Men har han virkelig udført det alene, eller har det amerikanske efterretningsvæsen haft en finger med i spillet?

image.jpg

NR. 21

2001: A SPACE ODYSSEY

Fortiden. Abemennesket bliver forvandlet til intelligensvæsen, og umiddelbart herefter følger et af filmhistoriens mest berømte filmklip. Sejrsberuset over sin nyvundne overlegenhed slynger abemennesket en knogle mod himlen. Fra knoglen bliver der klippet direkte til et rumskib i glideflugt mod månen. Hvilken retning tager evolutionen herfra?

B000I186FW_vforvendetta_UXWB1._SX1080_.j

NR. 20

V FOR VENDETTA

Det fremtidige, totalitære Storbritannien. Den unge Evey, bliver reddet fra en livstruende situation af en maskeret selvtægtsmand, der kun er kendt under navnet ”V”. Han starter en revolution, da han sprænger ét af Londons vartegn i luften, og overtager de statskontrollerede luftveje imens han ansporer sine medmennesker til at rejse sig mod tyranni og undertrykkelse. Da Evey opdager sandheden om V’s mystiske baggrund, bliver hun usædvanlig nok hans allierede i et attentat for at bringe friheden og retfærdigheden tilbage til et samfund fyldt med ondskab og korruption.

Top 100: Nyheder
climax.jpg

NR. 19

CLIMAX

20 unge, sexede og konkurrencelystne dansere er samlet på en træningslejr i en nedlagt kostskole midt ude i en skov. Kun omringet af sne og mørke træner de som vanvittige, mens pauserne bruges til at tjekke hinandens kroppe ud, indtage stoffer og spille op til hinanden. En festlig aften tager pludseligt en uforudset og meget ubehagelig drejning, da en bowle sangria serveres efter træningen. Langsomt går det op for dem, at drikken er krydret med stoffet LSD, og snart bryder vanviddet ud.

image (1).jpg

NR. 18 

YOU WERE NEVER REALLY HERE

Krigsveteranen Joe, der har smidt al frygt for smerte af sig, lever nu af at opspore forsvundne piger. Da en senators teenagedatter bliver kidnappet, hyres Joe til at opspore barnet, og missionen fører ham dybere og dybere ind i en korrupt og voldelig underverden, hvor resultatet enten er døden eller en vej tilbage til livet for Joe.

Saving-Private-Ryan (8).jpg

NR. 17

SAVING PRIVATE RYAN

To brødre bliver dræbt ved D-dag, og en tredje bror er allerede dræbt i kamp i Ny Guinea. Deres mor, mrs Ryan, vil modtage beskeden om sine tre sønners død på samme dag. Da hærstabschef George C. Marshall hører, at en fjerde bror, der også kæmper i krigen, stadig er i live, beslutter han sig for at sende otte mænd af sted på en specialmission. Med kaptajn John Miller i spidsen skal de finde den sidste overlevende bror, James Ryan, og bringe ham hjem til hans mor.

broken-anatomy-superJumbo.jpg

NR. 16

THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN

Elise og Didier er et umage par. Elise ejer sin egen tatoveringssalon, mens Didier spiller banjo i et bluegrassband. Det var kærlighed ved første blik, trods deres forskelligheder, og parrets lykke synes fuldendt, da deres lille pige Maybelle bliver født. Ulykkeligvis bliver Maybelle, i en alder af seks år, alvorligt syg, og forældrene reagerer på forskellige måder. Maybelle giver dem dog intet valg: Didier og Elise må stå sammen og kæmpe. Men kan man komme gennem disse udfordringer, når man er så forskellige, eller vil kærligheden svigte, når man behøver den mest?

image001-3-1200x675.jpg

NR. 15

THE MASTER

USA efter Anden Verdenskrig var forvirret og særdeles modtagelig for hvem som helst, der kunne fortælle i hvilken retning, man skulle gå, for at give livet mening. Freddie gakker som soldat i flåden ud på Stillehavets bounty-strande, og da han kommer hjem, er hans liv et kaos af portrætfotografi, sex og giftig, hjemmelavet sprut - fremstillet af bl.a. malingsfortynder og fremkaldervæske. Freddie er aldeles retningsløs, indtil han møder sin eksakte modpol, Lancaster Dodd. Dodd er manden bag den nyreligiøse bevægelse The Cause, der insisterer på, at vi alle bærer på traumer fra tidligere liv, men kan reddes, hvis blot vi tror - på ham. Freddie er dog, selv for mestermanipulatoren Dodd, ukontrollerbar.

54398a4f69bedde23ba59c18.jpeg

NR. 14

BIRDMAN (OR THE UNEXPECTED VIRTUE OF IGNORANCE)

Den fallerede Hollywood-skuespiller Riggan Thomson forsøger at genetablere sin karriere ved at instruere et teaterstykke på Broadway. Riggan er stadig bedst kendt som superhelten Birdman og møder derfor stor skepsis hos New Yorks snobbede kulturelite. Som om det ikke var modstand nok, må filmstjernen også kæmpe med krævende skuespillere, en datter med selvværdsproblemer og sit eget ego, der spøger i kulissen.

47fa8ad4148ff52b9108ed1611f9466d.jpg

NR. 13

THE HATEFUL EIGHT

Wyoming i årene efter Den Amerikanske Borgerkrig. En diligence søger ly fra en truende snestorm i en afsidesliggende hytte. I vognen befinder fire personager sig, der er på vej til byen Red Rock af forskellige årsager. Borgerkrigsveteranen Major Warren er blevet dusørjæger og slæber tre lig med sig for at indsamle pengene, og kollegaen John Ruth har forbryderen Daisy Domergue lænket til sin hånd for at sikre sig, at hun bliver afleveret til ordensmagten i live. I diligencen er også Red Rocks nye sherif, Chris Mannix, der skal modtage sin stjerne, når han kommer frem til byen. Ingen af passagererne er forberedte på, at de nu må tilbringe natten i hytten, og at de i øvrigt mødes af fire mænd, der muligvis ikke er til at stole på. Snart går det op for de otte, at de nok ikke alle når frem til Red Rock.

5b07643c91e8ebae309aade3de4515c3.jpg

NR. 12

BLADE RUNNER

Los Angeles i 2019. Genetisk konstruerede "replikanter", der ligner mennesker til forveksling, bruges som arbejdskraft på nye kolonier i rummet. Til gengæld er de forbudt på Jorden, og skulle de alligevel finde på at komme vores vej forbi, bliver de udryddet af et særligt politi kaldet "Blade Runners". Rick Deckard tilhører denne særlige division og bliver sat på en opgave, der består i at eliminere fire undslupne replikanter. Men missionen fører den rutinerede blade runner ned ad en vej, der ændrer hans liv for altid.

1_I08zxPelvQ7dcH0ZTKayEg.jpeg

NR. 11

THERE WILL BE BLOOD

En beretning om skæbne, sammenhold, magt og olie omkring århundredeskiftet under det californiske olierush. Her udvikler den stædige og ambitiøse Daniel Plainview sig fra en småsølle, middelmådig sølvgraver og enlig far til en iskold, hensynsløs oliemagnat. Da Plainview får et tip om, at der ligger et hav af olie lige under ørkensandet i den støvede californiske flække Little Boston, rejser han derud med sin lille søn, H.W. for at søge lykken. Under den vindblæste lille samling huse, hvor den åndelige styrke og inspiration skyldes den karismatiske unge prædikant, Eli Sunday, finder Plainview og H.W. præcis det sorte guld, de er kommet efter. Men samtidig med, at olien skaber dem en gigantisk familieformue, forbliver intet andet det samme. Små konflikter vokser sig hurtigt større og mens magten tager over, forsvinder alle andre menneskelige værdier som kærlighed, håb, sammenhold, drømme.

Top 100: Nyheder
la-isla-minima.jpg

NR. 10

MARSHLAND

To vidt forskellige efterforskere skal undersøge to kvinders forsvinden i et lokalområde i den sydlige del af Spanien. Det er tiden efter Francos død. Detektiven Pedro repræsenterer den nye generation og er fast besluttet på at være en del af det nye reformerede politi, mens Juan er af den gamle skole. Et mønster begynder at tegne sig, da de forsvundne piger dukker op, nøgne og døde, og detektiverne er nødt til at sætte deres uenigheder til side, for at fange en kvindehadende seriemorder.

Top 100: Overskrift
se7en1.jpg

NR. 9

SEVEN

Under en rutineudrykning finder politiet en mand, der er blevet myrdet, mens han var i færd med at spise et måltid mad. Nogen har skrevet ordet "frådseri" bag køleskabet i lejligheden. Da yderligere et brutalt mord opdages, finder man på gerningsstedet ordet "griskhed" skrevet med blod. Politibetjentene Sommerset og Mills har at gøre med en psykopatisk seriemorder, der systematisk myrder sine ofre efter de syv dødssynder. Hvor og hvornår sker det næste bestialske mord?

Top 100: Overskrift
53576.jpg

NR. 8

NO COUNTRY FOR OLD MEN

På grænsen mellem Texas og Mexico falder Llewellyn Moss over en mislykket narkosmugling: blodige lig og en taske fuld af penge. Uden at tænke nærmere over konsekvenserne tager Llewellyn og hans naive kone pengene. Men når man stjæler penge fra den mexicanske underverden og en korrupt forretningsmand fra Texas, har det nogle livstruende konsekvenser. Llewellyn befinder sig hurtigt på meget dybt vand og tingene udvikler sig snart i en helt forkert retning, da han opdager en sporingsanordning i tasken. Han har nu både den lokale sherif og den notoriske lejemorder Chigurh efter sig.

Top 100: Overskrift
rev_1_JOK_20921_High_Res_JPEG.jpeg

NR. 7

JOKER

Gotham City er i oprør, gaderne er fulde af kriminalitet, og spændingerne mellem de velhavende og den fortabte underklasse er på højdepunktet. Arthur Fleck, der har sine egne dæmoner at kæmpe med, forsøger at finde mening med galskaben gennem et job som klovn med en drøm om en dag at blive stand-up-komiker. Men omverdenens fjendtlighed og hans psykiske sindstilstand sender den ustabile Fleck ned ad en mørk rute, hvorfra der ingen vej er tilbage.

Top 100: Overskrift
1_9HYjhYzt2AjniWZk5TInpw.jpeg

NR. 6

INSIDE LLEWYN DAVIS

Musikeren Llewyn Davis forsøger at slå igennem som folk-sanger i New York i 1961. Men hans dybtfølte, indadvendte musik passer ikke til musikbranchen, der søger den lettere og mere optimistiske poplyd. Det bliver derfor kun til små scenejobs på den lokale bule, og det lille pladeselskab, der tidligere har udgivet en duetindspilning med ham, tror ikke på hans fremtid som solokunstner. Pengene er der derfor ikke mange af, og Llewyn lever fra hånden til munden og overnatter på en sofa hos sin utilfredse veninde. Trods modstanden og forhindringerne nægter den lidende kunstner at give op og sætter kursen mod en større og potentielt mere indbringende fremtid.

Top 100: Overskrift
cc_SOYL_D037_10433_R_16x9.jpg

NR. 5

ARRIVAL

Jorden får besøg fra det ydre rum. Men de mystiske objekter, der er landet rundt omkring på kloden er urokkelige, uforudsigelige og ikke mindst uforståelige. Udfordringen bliver dermed ikke at forsvare Jorden mod blodtørstige rumvæsener, men at finde en måde at kommunikere med dem på. Derfor sender den amerikanske hær bud efter en af landets bedste lingvister, hovedpersonen Louise Banks. Men det er ikke blot menneskets evne til at kommunikere med rumvæsenerne, der skal afgøre Jordens skæbne. Menneskeheden skal nemlig lære at kommunikere med hinanden, hvis de vil undgå, at der udbryder en ny verdenskrig som følge af den globale krise.

Top 100: Overskrift
In-Bruges-7.jpg

NR. 4

IN BRUGES

De to britiske lejemordere Ray og Ken er løbet ind i et akut problem. Et job er gået helt galt, og nu brænder fødderne under dem i England. Derfor sender deres chef Harry dem på miniferie i den idylliske belgiske by Brügge, hvor de kan lege turister, indtil hele affæren er dysset ned igen. Ray hader den lille, hyggelige by med de toppede brosten og det langsomme tempo, men han går modvilligt med til at fordrive ventetiden med sightseeing.

Top 100: Overskrift
908.jpg

NR. 3

INCEPTION

Dom Cobb er en dygtig tyv og den absolutte bedste, når det handler om den farlige kunst at stjæle værdifulde hemmeligheder. Cobb arbejder sammen med et hold specialister om at udtrække hemmelighederne, der hvor folks sind er mest sårbare, i deres dybeste underbevidsthed under søvnens drømmestadie. Arthur, Cobbs ven gennem lang tid, tager sig af alle detaljerne, den netop rekrutterede arkitekt-studerende Ariadne skaber rammerne i drømmene, og på holdet er desuden identitetsfalskneren Eames og kemikeren Yusuf. Et tilbud fra den succesfulde og rige forretningsmand Saito giver Cobb en chance for forløsning, men kun hvis han kan opnå det nærmest umulige: implantation. I stedet for det perfekte kup skal Cobb og hans hold af specialister nu forsøge at opnå det stik modsatte. Deres mål er ikke at stjæle en idé fra offeret, men at implantere en.

Top 100: Overskrift
HER-FP-0886.jpg

NR. 2

HER

Den introverte Theodore Twombly, der lever af at skrive kærlighedsbreve for folk, har svært ved at udtrykke følelser. Theodore er netop kommet ud af et langt forhold og er både ensom og smådeprimeret. For at komme videre med sin tilværelse køber han et operativsystem, der tilbyder et intuitivt ”væsen”, som er skræddersyet til sin bruger. Langsomt begynder Theodore at knytte sig til dette underholdende, varme men alligevel kunstige væsen ved navn Samantha, og venskabet udvikler sig til et anderledes kærlighedsforhold.

Top 100: Overskrift
MV5BMTM5NjA1OTYyOV5BMl5BanBnXkFtZTcwMzgz

NR. 1

THE DARK KNIGHT

Batman fortsætter sin intense krig mod kriminaliteten i Gotham City. Batman er nu blevet kendt af både politiet og byens borgere – nogle ser ham som en helt, der rydder op i den skumle underverden, mens andre overvejer, om det han gør, ikke skader mere end det gavner. Han havde egentlig forestillet sig, at han kunne lægge den sorte kappe fra sig og dermed få en mere almindelig tilværelse. Men efterhånden begynder han at forstå, at den ikke er så nem at komme af med.. hvis nogensinde. For der vil altid være nye fjender at beskytte byen imod. Der er nemlig opstået en slags vakuum i byen, efter at det lykkedes Batman at få luget ud i korruptionen og forbryderne i Gotham City. Farlige kriminelle elementer vil overtage byen, men udover disse organiserede forbrydere, er der også en endnu større ærkeskurk på banen – den hensynsløse galning Jokeren – som skaber ekstremt anarki og kaos rundt om i byen. Med hjælp fra politikommissær Jim Gordon og chef-anklageren Harvey Dent går Batman i gang med at rydde ud i de resterende forbryderorganisationer. Det er et effektivt partnerskab, men idyllen smuldrer, da Jokeren, melder sig på banen og udfordrer Batman.

Top 100: Overskrift
bottom of page