top of page
WI110118_AP_WreckItVisuals_3SmartThings_

VILDE ROLF SMADRER INTERNETTET

Videospilsskurken Rolf er tilbage i efterfølgeren til den succesfulde 'Vilde Rolf' fra 2012. Med sig har han sin energiske ven, Vanilje von Schlick, og sammen skifter det umage par den tidligere films arkadehal ud med det store uoverskuelige internet.

Dagligdagen har meldt sig for Rolf og Vanilje. Fra arkadekarakterer om dagen til fyraftens-sodavand på Tappers lokale bar om aftenen. Vanilje er dog begyndt at føle sig rastløs, hvorfor hun søger nye eventyr på det ny-tilkoblede internet i spillehallen. Der går ikke længe før vores to karakterer havner i det brutale GTA-lignende videospil ’Slaughter Race’. Et spil, som Vanilje hurtigt bliver fascineret af og som bliver ført an af den lækre og selvsikre Shank. Venskabet til Rolf bliver sat på prøve og sammen skal de finde deres respektive pladser i den nye store verden.


Hvor ’Vilde Rolf’ fungerede som en charmerende retro-film, er denne efterfølger en højaktuel film hvor seeren bliver gjort opmærksom på nutidens samfund. På samme måde som Pixars 'Inderst Inde' gjorde vores hjerne til en verden for sig selv, formår 'Vilde Rolf Smadrer Internettet' at gøre internettet overskueligt, nærmest logisk til tider. Alt fra glæden ved at få ens opslag liket, til det dystre og ubehagelige kommentarspor, bliver alle behandlet på en belærende og informerende facon. Selvom Pixar ejes af Disney, så føles denne mere som en film fra førstnævnte studie. De bedste elementer vi kender fra Pixar som flotte visuelle effekter, tankevækkende historier og humoristiske elementer for alle aldre, er alle til stede i denne film.


Ligesom sidste års ’Ready Player One’ var et popkulturelt festfyrværkeri, er der også masser af fanservice i denne film. Hvis du er Disney-fan og har bare nogenlunde styr på dit internet, så vil du kunne læne dig tilbage og føle dig godt underholdt langt hen ad vejen. Der er selvbevidste Disney-prinsesser, som udmærket er klar over deres rolle i hierarkiet, irriterende popup-vinduer, som fungerer som gadesælgere og referencer til film som ’Dødens Gab’, ’King Kong’ og ’Frankensteins Brud’. Kort fortalt er der underholdning for alle aldre og det er i høj grad dét, som har kendetegnet Disney/Pixar de sidste mange år. Historien og dens budskab bliver desværre en anelse for udpenslet mod slutningen. Desuden føles den 15 minutter for lang, hvilket desværre trækker tempoet lidt ud hen imod afslutningen.


’Vilde Rolf Smadrer Internettet’ markerer den første Disney-klassiker til at få en efterfølger med i kanon, siden Bernard & Bianca 2 udkom i 1990. Det føles dog også helt på sin plads, da den fungerer langt bedre end dens forgænger.


Hvor den første film var spillehallens svar på ’Toy Story’ breder ’Vilde Rolf Smadrer Internettet’ sig længere ud og omfavner temaer og budskaber på en måde som hele familien kan være med til at nyde. Som Vanilje udbryder:” Internettet er intuitivt” – men det har også sine skyggesider.


✦✦✦✦✧✧


'Vilde Rolf Smadrer Internettet' kan ses i biografer i hele landet fra d. 7 februar

Vilde Rolf Smadrer Internettet: Product
bottom of page